IKEA-hacking!

19 maj

“IKEA har desværre oplevet et enormt fald i deres salg de seneste måneder. Faldet har været så markant at IKEA-varehusene på verdensplan, har stået tomme, og den multinationale kæde har set sig nødsaget til at dreje nøglen om og med øjeblikkelig virkning stoppe al salg”

Det er selvfølgelig løgn det hele og fuldstændigt urealistisk – og dog. Efter jeg læste en artikel i dagens Politiken, der omhandler 3D-printeren og fremtidsvisionerne for denne, synes IKEAs føromtalte skæbne pludseligt ikke så fuldstændigt urealistisk.

3D-prineren har gennemgået den samme bombastiske udvikling som mobiltelefonen og er nu på det stadie, hvor det er muligt at printe ting i 3D ude i de private hjem. Prisniveauet er raslet ned, så det nu også er muligt for menigmand at få fingrene i den. Men hvad åbner det så af muligheder?

Du kan nu selv producere dine egne simple dimser og fra nettet kan du downloade simple til lettere komplekse opskrifter på det meste – alt fra simpelt legetøj til pistoler. På dette site kan du tilgå en masse forskellige opskrifter: http://www.thingiverse.com/ Og ja, jeg skrev pistoler! En Ung mand fra USA skulle efter sigende have produceret sign egen velfungerende pistol på sin hjemmeprinter.

iphonecase printet in 3D

Iphonecover printet i 3D

Personligt kan jeg godt frygte fremtidsudsigterne en smule – for hvis vi selv kan producere de dimser vi skal bruge, vil det så ikke betyde at mange virksomheder må dreje nøglen om, såfremt de ikke forstår at følge med og reformere i tide? Og så kan jeg godt sætte spørgsmålstegn ved mennesket selv… jeg synes nemlig vi til tider har vist at vi netop ikke kan styre det, når vi har for meget selvbestemmelse og nul restriktioner. Og i en verden med op til flere der kunne have tendens til at ligne den unge mand fra USA.. tjaeh…

Hvis du har lyst til at læse mere, kan jeg anbefale Matias Søndergaards blog på Ingeniøren http://ing.dk/blogs/mig-og-min-3d-printer

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: