Er gær bare gær?

29 sep

Helt ærligt, så har jeg længe rystet på hovedet af mennesker der ville give 5 kr. for en pakke økologisk gær. Oppe i mit hovede er gær nu engang gær – og det er nok også den gængse holdning, der holder det lille malteserkorske Uøkologiske gær på markedet!

Efter længe undren og venten på at den latente udforsking af området skulle bryde ud, har jeg nu favnet mig selv, lyttet og søgt information, der endnu engang sætter mig selv og min uvidenhed på et bedre tog.

Gær ER jo ikke bare gær! Og vi burde måske i højere grad gå op i forskellen, da vi jo har bevist at vi er et folkefærd der i den grad skal have gær når det gælder- gerne en hel vognfuld (jvf. Den Danske Gærkrise i 1998).

Men hvad er forskellen så på de små pakker?

Økogær vs. alm. gær

Økogær vs. alm. gær

 

Men hvad er så den reelle forskel?

Efter min mening bør det være den økologiske gær, der ender i dit køleskab.
Du betaler mere for den økologiske gær, men du vinder også i længden med et renere produkt, der belaster miljøet langt mindre end produktionen af den konventionelle gær.
Så hvor skal energien og samvittigheden lægges?  Det er selvfølgelig op til hver enkel, men hvis du allerede er igang med mel osv i dit eget køkken – så gør det helstøbt og snup en øko-pakke.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: