koGALskab

I sidste weekend var der Åbent Landbrug og jeg fik mulighed for at kigge ind bag kulissen i et af nabolagets landbrug, som huser en meget stor besætning køer. Hele familien Danmark var repræsenteret i fuld uniform – gummistøvlerne huserede! Vi besøgte de søde små kalve og blev velment anråbt af en kvinde med mor-outfit “Prøv at stikke fingrene ind i dens mund – så sutter den bare helt vildt!”. Rigtig fin ide og hvis jeg ikke havde været kalvepasser og ved en ting eller to om kalve, var jeg nok hverken blevet irriteret over hendes vi-er-ude-på-tur-entusiasme-så-vi-hjælper-lige-hinanden-med-tips-og-tricks eller ideen om at 6.000 små rollinger lige har været henne og stikke poterne ind i kalvemunden…stakkels dyr!

koGALskab kalv

koGALskab

Nå, men vi bevæger os videre og som gammel malkepige, glæder jeg mig faktisk til at komme over os se lidt på malkehallen. Da vi kommer ind hvor de voksne køer “bor” bliver jeg faktisk overvældet! Bygningen de går i er ret ny og der er fri luft – det vil sige de har tag over hovedet men ikke mange vægge, så lys og luft kan fyge ind. Men altså sådan direkte sollys bliver de så ikke udsat for. Ja, og græs for den sags skyld – marker med frit lejde og gumlen i kløveren er en saga blot. Men til gengæld kan de selv vælge hvornår de vil malkes – de går simpelthen bare ind i malkemaskinen og vupti så bliver de fikseret i maskinen og automatmalket. Og når der så ikke er mere mælk i yveret, bliver de sluppet løs igen.

koGALskab malkning

koGALskab

Jeg kan ikke lide det! Køer der ikke kommer ud og ikke kan få frit bevægelseslejde er ulækkert! At vi kan finde på at behandle vores dyr på den måde er under alt kritik! Tænk sig – de køer der kommer ud og nyder af de grønne marker,  er de golde køer – altså dem som ikke producerer mælk. De andre kan så stå derinde og spise, indtil de vælger at gå over og blive malket i maskinen….

koGALskab spisetid

koGALskab

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: