Lemmingtilværelse!

Lev

Lev nu!

Der er noget jeg har tænkt over i lang tid – og det er spørgsmålet der går på, hvordan vi lever vores liv.

Jeg har altid trådt lidt ved siden af normen og det er ofte blevet påpeget af mine omgivelser – og det er i høj grad også noget der betegner mig som person. Men det har dog altid undret mig at folk omkring havde så travlt med at binde mig og min personlighed op på at jeg ikke gjorde som normen foreskrev. Jeg har nemlig ikke været drevet af trang til normbrud, men i højere grad af en nysgerrrighed – en nysgerrighed der har holdt mig i hånden og vist mig verdenen. Andres meninger om min gøren og laden har aldrig interesseret mig – kun hvis det har sat barrierer for mig.

Derfor er det for mig enormt spændende at følge udviklingen i vores samfundsnorm og den fælles opfattelse deraf – og ikke mindst hvad den skaber af positive og negative grundregler i vores hverdag. For det er ikke af fornægte – vores samfunds grundsten er lemmingtendensen- vi gør som vores nabo!

Vi er et enormt trendfikseret samfund. Nogle gange skal vi bage med spelt, andre gange bør vi kun spise 5 dage om ugen – det er også sejt at løbe (hvorfor er der i øvrigt så meget grimt løbetøj) – og ikke bare at løbe, men også at løbe meget langt. Og så skal vi tage en uddannelse ret hurtigt efter vi har afsluttet grunduddannelsen – og så lige være sammen med kæresten i 2-3 år og så er der nok små trippende barnefusser på vej…Og så er der alt det der med hvordan vi bør opdrage vores børn og hvor længe skal de ammes?. Og alt det kan vi selvfølgelig blive meget klogere på, når vi lærer os selv meget bedre at kende på et selvudviklingskursus.

Ja, der findes så mange fællesforståede regler i vores samfund og mange af dem er jo rigtigt gode for mange. Men noget jeg fornemmer banke på er opbrud.. Flere og flere hælder med vilje sukker i deres børn som en slags protest mod tidligere politisk korrekthed, der rimer på birkesød og kernesund. De perfekte villaer med de rigtige designmøbler og rene linier, mister deres glans som flere og flere taler åbent om deres frihedsbehov og og kvælningsfornemmelser i det fastlåste mandag-søndag skema, hvor et fast beløb skal skovles ind fra et stressfyldt job. Men spørgsmålet er jo, hvorfor gør vi alt det her?

Halser vi afsted efter noget vi virkelig ønsker eller gør vi det bare fordi naboen gør det?

Jeg kan med ro i maven sige, at jeg gør som jeg vil og som jeg synes er bedst for min familie og mig – jo, jo jeg er også styret at samfundtrends, for jeg dyrker både grøntsager i min vindueskarm og meditation. Men heldigvis ved jeg også at jeg har givet mig selv et løfte, som lyder at jeg ikke vil gå på kompromis med mit liv – så jeg er faktisk ligeglad med hvad andre synes om min gøren og laden. (Også selvom de synes jeg er blevet en lemming..)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: